Keukenweegschaal kopen? Bij Koopcity vind je een uitgebreide collectie keukenweegschalen in diverse uitvoeringen.

Toepassingen keukenweegschalen.

Een keukenweegschaal wordt in de keuken gebruikt om het gewicht groente, fruit of kruiden te bepalen. Daarnaast worden de keukenweegschalen ook toegepast voor het wegen van sieraden en poststukken.

Er zijn verschillende soorten keukenweegschalen en ieder heeft zijn eigen toepassing.

Keukenweegschalen met kom.

Een keukenweegschaal met kom is erg handig voor het wegen van fruit maar ook voor het gebruik van bak producten zoals meel is het erg handig om een schaal te hebben wat op maat is gemaakt voor de betreffende keukenweegschaal.

Keukenweegschalen zonder kom.

Een keukenweegschaal zonder kom is gemakkelijk op te bergen. Je hebt immers geen hoge kom wat uitsteekt en bespaart dus ruimte in de keukenkastje.

Mocht je toch een kom of schaal nodig hebben dan kan je deze op de keukenweegschaal plaatsen en als je een digitale keukenweegschaal hebt kan je door middel van een “nulknop” het display op nul instellen.

Wat is de tara functie?

We hadden het hierboven al over de “nulknop” en dat is eigenlijk de tara functie. Al je bijvoorbeeld een cake gaat bakken dan begin je op een keukenweegschaal met een kom op nul.

Vervolgens doe je de meel in de kom van de keukenweegschaal en dan heb je bepaalt gewicht. Daarna druk je weer op de tara knop en het display springt weer op nul. Zo zie je bijvoorbeeld gelijk hoeveel suiker je moet toevoegen zonder zelf te rekenen.